Marius Drugă

Am absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe, profilul Biologie, specializarea Ecologie și protecția mediului, în anul 2003. De atunci activez în domeniul conservării naturii în calitate de voluntar sau angajat, cele mai importante proiecte vizând conservarea acvilei țipătoare mici și a șoimului dunărean.
În momentul de față sunt angajat la Fundația Conservation Carpathia și lucrez în mai multe proiecte ce urmăresc reintroducerea zimbrului în Munții Făgăraș, monitorizarea acvilei de munte și a principalelor specii de pradă ale acesteia (marmota și cocoșul de munte), inventarierea speciilor de păsări în Podișul Nord Dobrogean și monitorizarea nurcii americane, o specie invazivă care poate avea un impact negativ semnificativ asupra biodiversității, dacă se instalează populații viabile.
Din timpul facultății îmi amintesc cu plăcere de numeroasele ieșiri în teren, de practica de sfârșit de an, desfășurată de asemenea în natură, de faptul că am avut posibilitatea să lucrăm ca voluntari în diverse proiecte de mediu/conservare alături de oameni dragi, care ne-au fost profesori, îndrumători și pe alocuri părinți. Toate aceste lucruri m-au pregatit pentru ceea ce a urmat să fac după terminarea facultății.

Author: Ionuţ Tăuşan