Ghizela Vonica

Am absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe, profilul Biologie, specializarea Ecologie și Protecția Mediului, în anul 1998. De atunci am lucrat ca profesor de biologie în învățământul gimnazial și liceal iar după câțiva ani m-am prezentat la concursul de biolog- muzeograf oferit de Muzeul de Istorie Naturală, secție a Muzeului Național Brukenthal. Din anul 2001 mă ocup de gestionarea colecției de botanică și tot ce ține de conservarea și cercetarea acestei colecții. După susținerea doctoratului pe genul Centaurea din Transilvania, am devenit membru al Grupului european de cercetare a genului Centaurea, la nivelul României.
În momentul de față sunt șefa secției – Muzeul de Istorie Naturală, având în supraveghere patrimoniul și personalul celor trei muzee ale acestei secții: Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul Cinegetic ”August von Spiess”.
Activitățile de practică în teren precum și cursurile de statistică și de modelare matematică mi-au rămas în minte, iar astăzi mă gândesc cu mare plăcere la tainele științifice descoperite. În tot acest timp am lucrat cu studenți de la Biologie și de la Ecologie, fie în teren fie pe patrimoniul muzeal, fiind îndrumătorul a câtorva planuri de studiu și cercetare pe genul Centaurea, în mai multe centre universitare. Astăzi mă bucur de natură prin natura muncii mele, iar satisfacția studierii acestui domeniu crește exponențial odată cu trecerea timpului.

Author: Ana Benedek