Cristina Gheorghian

Mă numesc Cristina Gheorghian şi am absolvit Facultatea de Ştiinţe, profil Biologie, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului în 1997. Am fost a treia promoţie a facultăţii, care era pe atunci o noutate în ţara noastră.
Mi-a plăcut întotdeauna să învăţ şi să-i învăţ pe alţii. Am exersat pe fratele meu, pe care l-am învăţat să scrie şi să citească de la 5 ani. Această pornire spre cariera didactică a pornit de la profesoara mea de biologie din clasa a V-a, cu care, peste ani şi ani am fost colegă. De când mă ştiu, mi-am dorit să mă fac profesoară… chiar şi acum, dacă ar trebui s-o iau de la capăt, aş face aceeaşi alegere, fără să clipesc. De aceea, când am aflat de existenţa acestei facultăţi, nu am ezitat să dau examen. Am intrat cu brio şi am absolvit prima… am devorat unele materii şi am absorbit ca un burete ceea ce ne-au transmis profesorii mei dragi. O port în suflet pe doamna profesoară Nafraniţa Ana, o profesionistă desăvârşită, cu care am făcut practica pedagogică, dar şi faţă de ceilalţi profesori am un mare respect. Ei m-au făcut ceea ce sunt azi.
În prezent, sunt profesor de biologie la Liceul de Artă din Sibiu şi fac ceea ce îmi place enorm … îi învăţ pe alţii ştiinţa vieţii, BIOLOGIA.

Author: Ana Benedek