Cu profundă durere deplângem trecerea în neființă a colegei și prietenei noastre, conferențiar universitar dr. Angela Maria Bănăduc.

Cu profundă durere deplângem trecerea în neființă a colegei și prietenei noastre, conferențiar universitar Angela Maria Bănăduc. Profesionist desăvârsit, omul lucrului bine făcut, Angela a fost cadru didactic al Facultății de Științe a ULBS din anul 1996, fiind pe rând șef de catedră, prodecan si decan al facultății și în tot acest timp, dascăl dedicat. Prin întreaga sa activitate profesională a contribuit major la dezvoltarea învățământului ecologic la Sibiu și și-a lăsat amprenta incontestabilă asupra cercetării românești în domeniul ecologiei râurilor. Generațiile de studenți pe care i-a format, proiectele derulate, conferințele organizate, lucrările publicate, sunt mărturii ale dedicării și profesionalismului care i-au fost repere pe parcursul întregii cariere.
Dar dincolo de realizările profesionale, Angela a fost în primul rând un om bun. A fost umărul pe care să plângi, a fost mâna intinsă la nevoie, a fost omul pe care puteai să contezi întotdeauna. Am pierdut o colegă și o prietenă dragă, iar plecarea ei lasă un gol în inimile noastre, gol pe care de astazi îl va umple doar amintirea sa.
Drum lin în lumină, suflet bun!
Intregul colectiv al catedrei de ecologie este alături de soțul Angelei, colegul nostru Doru Bănăduc în aceste momente dificile. Sincere condoleanțe!

Author: Ionuţ Tăuşan